Mainos
Mainos

Poliisi kävi Nokian murhasyytetyn luona useasti – 18-vuotias syytetty kuristi tyttöystävää ja telkesi parvekkeelle

Poliisille oli tehty useasti aiemminkin ilmoituksia 18-vuotiaasta nuorukaisesta, jota nyt syytetään Pirkanmaan käräjäoikeudessa 17-vuotiaan tyttöystävänsä murhasta.

Raaka pahoinpitely ja tytön hengitysteiden teippaaminen tapahtui miehen asunnossa Nokialla lauantaiyönä 18. helmikuuta, ja tyttö kuoli sairaalassa kaksi päivää myöhemmin.

Poliisit olivat käyneet samassa asunnossa vain kuutta päivää aiemmin. Tuolloin poliisille oli ilmoitettu bileistä, häiritsevästä metelistä ja huumeiden hajusta. Poliisin mentyä paikalle, asunnossa oli nuori mies tyttöystävänsä kanssa. Muut olivat ehtineet poistua paikalta.

Poliiseja hälytettiin väkivallan takia

18-vuotias mies oli muuttanut surma-asuntoon vasta helmikuun alussa.

Hänen edelliseen osoitteeseensa oli myös soitettu poliisit useamman kerran. Joulukuussa 2016 miehellä oli ollut taas kovat bileet kotonaan.

Tammikuussa 2016 poliisit hälytettiin miehen luo peräti kolme kertaa pahoinpitelyepäilyjen vuoksi.

Yhden ilmoituksen mukaan asunnosta kuului naisen avunhuutoja ja tappelun ääniä. Toisella kerralla miehellä oli riitaa tyttöystävänsä kanssa, ja mies telkesi tytön parvekkeelle.

Uutenavuotena mies kuristi kotonaan tyttöystäväänsä kaksi kertaa. Tyttö ja hänen kaverinsa ilmoittivat itse asiasta poliisille.

Myös vuonna 2015 nuoresta miehestä oli tehty useita ilmoituksia poliisille, joiden mukaan hän oli käyttäytynyt väkivaltaisesti kotonaan ja lastenkodissa.

Naapurit havahtuivat meteliin

Seinänaapurit hälyttivät miehen asuntoon poliisit lauantaiyönä 18. helmikuuta tänä vuonna, jolloin mies teippasi tyttöystävänsä asunnossa niin, että tämä kuoli.

Hätäkeskus sai puhelun kolme minuuttia yli puolenyön.

– Täällä on kauhee meteli ja siä niinku huonekalut lentää ja joku nainen huutaa ja kolisee koko ajan, miesnaapuri kertoi hätäkeskuspäivystäjälle.

Naapuri sanoi, että asunnossa huutaa todennäköisesti nuori nainen.

– Onko sieltä mitään avunhuutoa kuulunut? päivystäjä kysyi puhelimessa.

– Toi vaimo sano, että likka huusi, että lopeta. Heittelee seinille. En tiä ihan varmaan, mutta jos sais äkkiä tuleen, että.

Hätäkeskus lähetti heti poliisit liikkeelle. Ensimmäinen partio oli paikalla 13 minuuttia yli puolenyön, eli kymmenen minuutin kuluttua ilmoituksesta. Kuutta minuuttia myöhemmin, 00.19 poliisi pyysi paikalle ambulanssin.

Tehtävä oli muuttunut huomattavaksi vakavammaksi, kun sängyn alta löytyi eloton tyttö.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme