Mainos
Mainos

Poliisi: Autosta ammutut luodit kimposivat Soldiers of Odin -järjestön rakennukseen, jossa oli ihmisiä – "todellinen vaaratilanne"

Kemin Koivuharjussa ammuttiin laukauksia lauantai-iltana 20 vaille yhdeksän. Laukaukset ammuttiin autosta ja ne oli kohdistettu pysäköityihin autoihin. Poliisin mukaan todellinen vaaratilanne on ollut olemassa.

– Kyllä siinä todellinen vaaratilanne on ollut, mutta ei loukkaantuneita, Lapin poliisilaitoksen päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Murtola kertoo.

Poliisin mukaan laukauksia ei kohdistettu ihmisiä kohti. Luodit kuitenkin kimposivat autoista rakennukseen, jossa on muun muassa Soldiers of Odin -järjestön kerhotila.

– Ihmisiä on ollut sekä rakennuksessa että rakennuksen ulkopuolella tapahtuma-aikana.

Poliisi tavoitti tuntomerkkeihin sopivan auton sekä epäillyt puolenyön jälkeen. Poliisin mukaan tapaukseen liittyen on otettu kiinni neljä henkilöä. Kiinniotettuina on sekä miehiä että naisia, joista kolme on syntynyt 1990-luvun alkupuolella ja yksi epäillyistä on vanhempi.

– Kyllä siellä rikollista taustaa on kaikilla, poliisi kertoo.

Poliisilla on hallussaan teossa käytetty käsiase.

– Tapausta tutkitaan tällä hetkellä vaaran aiheuttamisena, ampuma-aserikoksena ja vahingontekona, koska motiivista ei ole vielä tietoa. Katsotaan, jos nimikkeet tarkentuvat tutkinnan aikana.

Lapin poliisilaitos kaipaa edelleen silminnäkijähavaintoja tapaukseen liittyen.

Juttua päivitetty kello 14.44 tiedolla, että rakennuksessa oli myös Soldiers of Odin -järjestön kerhotila.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme