Mainos
Mainos

Poliisi kertoo: Näin Auerista tuli murhaepäilty

Poliisi alkoi syksyllä 2008 epäillä Anneli Aueria miehensä murhasta.

Asiasta kertoi tänään Vaasan hovioikeudessa poliisi, joka tuli mukaan murhatutkimuksiin vuoden 2007 toukokuussa. Hän on todistajana syyttäjän kutsumana.

– 2008 kesällä oltiin siinä pisteessä, että ei ollut mitään tutkintalinjaa, jota tutkia. Ne eivät vetäneet enää. Alkusyksystä alettiin pohtia, miten jatketaan, poliisi sanoi hovioikeudessa.

Sitten todettiin, että ainoa seikka, joka on jätetty tutkimatta, oli puolison osuus murhaan, poliisi kertoi.

Syyttäjä kysyi poliisin mielipidettä henkirikoksen tekniseen tutkintaan, joka tehtiin pian tapahtuman jälkeen. Poliisin mukaan sitä ei tehty kuten sellainen olisi pitänyt tehdä.

– Tutkinta keskittyi vain terassiin ja surmahuoneeseen. Koko talo olisi pitänyt tutkia. Jos katsoo teknisen tutkinnan selostetta, en vielä yhtään tutkijaa ole tavannut, joka olisi sitä mieltä, että se olisi tehty oikein, poliisi kertoi.

Tekoväline kummaksuttaa

Syyttäjä kysyi poliisilta myös mielipidettä murhan tekovälineestä, joka oli fileerausveitsi.

– Jos ulkopuolinen tekijä olisi tullut tappaakseen Lahden, se olisi ollut outo väline. Tämä sopisi hyvin jonkin ryyppyremmin tapon tekovälineeksi, mutta tuskin näin olemattomalla välineellä olisi oltu liikkeellä. Mutta tämä on vain spekulaatiota.

Poliisin mukaan henkirikoksen ensimmäinen tutkinnanjohtaja vaikutti voimakkaasti siihen, että Auerista ei tullut epäiltyä heti alkuvaiheessa.

– Entinen tutkinnanjohtaja sanoi voimallisesti, ettei Auerin roolissa ole mitään tutkittavaa. Hänellä on hyvin vankkumaton mielipide asioihin ja niitä on vaikea muuttaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme