Mainos
Mainos

Poliisi Seinäjoen teinisurmasta – "laboratorioon kiireisellä pyynnöllä"

Tutkinnanjohtaja kertoo MTV:lle, että Seinäjoen teinisurman esitutkintamateriaali saadaan loppulausunnoille heinäkuun lopussa. Käytännössä se tarkoittaa, että kaikki kuulustelut on pääosin tehty ja tutkinta lähes valmis. Siitä se etenee syyttäjälle.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Esa Uusi-Kakkurin mukaan poliisi odottaa vielä toisen näytepaketin tuloksia keskusrikospoliisin rikoslaboratoriosta.

– Se on keskeinen osa selvitystyötä, siinä on lukuisia näytteitä rikospaikalta. Kaikkein keskeisimmät näytteet, jotka menivät laboratorioon kiireellisellä pyynnöllä, niistä on saatu jo lausunnot ja epäiltyä on niistä kuultukin.

Rikos tapahtui huhtikuun lopussa 

Seinäjokea ja koko Suomea järkyttänyt poikkeuksellinen henkirikos tapahtui omakotitalossa Seinäjoen Joupin kaupunginosassa huhtikuun lopussa. Poliisi epäilee taposta 15-vuotiasta tyttöä.

Uhri oli hänen saman ikäinen luokkakaverinsa. Molemmat kävivät kahdeksatta luokkaa Seinäjoen lyseossa. Surma tehtiin teräaseella, mutta tutkinnanjohtaja ei kommentoi surma-asetta tarkemmin. 

Uusi-Kakkurin mukaan surmasta epäiltyä tyttöä on kuulusteltu edellisen kerran heinäkuun alussa. Tuolloin kuulustelukysymykset koskivat lähinnä rikoslaboratoriosta saatuja lausuntoja ensimmäisestä sinne lähetetyistä näytteistä rikospaikalta.

– Vielä on pohdinnassa, kuullaanko tyttöä uudestaan. Mikäli nyt tulevien näytteiden lausunnoissa on jotain hyvin keskeistä, tyttöä voidaan kuulla, mutta muuten kuuleminen voidaan jättää esitutkinnan loppulausuntoihin.

Epäilty käyttäytynyt "asiallisesti"

Tutkinnanjohtaja kertoo epäillyn käyttäytyneen kuulusteluissa ”ihan asiallisesti”.

– Tytön käyttäytymisessä kuulusteluissa ei ole ollut missään vaiheessa mitään suurta ongelmaa.

Uusi-Kakkuri arvioi, että esitutkinta-aineisto saadaan loppulausunnoille heinäkuun loppupuolella.

– Hyvin lyhyt loppulausuntoaika, jonka jälkeen aineisto menee syyttäjälle. Tietysti, jos loppulausuntojen antajat haluavat vielä lisätutkintaa tehtävän, niin silloin se tuo omat viiveensä.

Syytteen nostamisen määräaika on elokuun lopussa. 

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme