Mainos
Mainos

Poliisi kiittää nettietsiviä – ilkivallasta epäiltyjen määrä kasvanut

Poliisi on selvittänyt itsenäisyyspäivän mielenosoituksen yhteydessä tehtyä ilkivaltaa myös sosiaalisessa mediassa levinneiden kuvamateriaalien avulla.

Tunnistamisten myötä epäiltyjen määrä on lisääntynyt. Heitä on 15-20. Mielenosoitukseen osallistui noin 150-200 ihmistä. 

Aihe on kiihdyttänyt kansaa myös sosiaalisessa mediassa. Tietoa epäillyistä on jaettu aktiivisesti. Myös poliisi on saanut tätä kautta videoita, joita se hyödyntää tekojen selvittämisessä.

Poliisi suhtautuu nettietsiviin myötämielisesti. 

– Emme me ainakaan pahalla katso sitä. Jos ihmistä kiinnostaa jonkun rikoksen selvittäminen, hyvähän se vain on, kommentoi tutkinnanjohtaja Kari Martikainen Helsingin poliisista.

Kansalaisten kuvaamat videot voivat olla ratkaisevia tekojen selvittämisessä. Martikaisen mukaan Helsingin keskustassakaan ei ole valvontakameroita jokaisessa nurkassa.

– Kaikissa kameroissa ei myöskään ole sellaista kuvaa, että ihmistä siitä tunnistaisi. Materiaalin laatu on kirjavaa. 

Martikaisen mukaan teot sinänsä eivät ole mitenkään poikkeuksellisia. Vahingontekojen selvittäminen on rutiinityötä. 

– Jos kyseessä olisi yksittäinen vahingonteko, emme niin paljon selvittäisi ja kävisi läpi kuvamateriaaleja. Ei meillä ole siihen aikaa. Koska tämä on yhteiskunnallisesti merkittävä asia, pyrimme nyt selvittämään paremmin kuin yksittäistä tekoa.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme