Mainos
Mainos

Poliisi koulutytön kuolemaan johtaneesta yliajosta: Osoittaa törkeää huolimattomuutta

Poliisi tutkii 11-vuotiaan tytön kuolemaan johtanutta onnettomuutta törkeänä kuolemantuottamuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

11-vuotias tyttö jäi sorarekan alle keskiviikkoaamuna Pirkankadun ja Mariankadun risteyksessä Tampereella. Tyttö vietiin kriittisessä tilassa sairaalaan, jossa hän kuoli saamiinsa vammoihin seuraavana yönä.

– Tämänhetkisen tiedon mukaan sekä rekalle että tytölle paloi vihreä liikennevalo. Lapsi oli suojatiellä ylittämässä katua ja rekka oli kääntymässä. Perussääntö on, että väistämisvelvollisuus on autoilijalla, rikoskomisario Pasi Mettälä kertoo.

Mettälä kertoo, että rekan kuljettajan kuulustelu ei ole vielä valmis. Onnettomuutta tutkitaan törkeänä kuolemantuottamuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, mutta poliisin mukaan nimikkeet voivat vielä muuttua tutkinnan edetessä.

– Tässä vaiheessa poliisi lähtee tutkinnassaan siitä, että teko osoittaa rekan kuljettajalta törkeää huolimattomuutta.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme