Mainos
Mainos

Poliisi Laukaan pikkulapsen katoamistapauksesta: "Mahdotonta, että hän olisi itse mennyt metsään"

Poliisi on saanut yleisöhavaintoja nuorehkosta naisesta, jonka epäillään liittyvän maanantaina tapahtuneeseen pikkulapsen katoamiseen.

Vaunuissa nukkumassa ollut puolitoistavuotias tyttölapsi katosi maanantaina Laukaan Vihtavuoressa. Lapsi löydettiin puolentoista tunnin kuluttua metsiköstä parinsadan metrin päästä katoamispaikasta.

– Tutkinnassa on selvinnyt, että lapsi ei ole itse sinne metsikköön mennyt siihen parin sadan metrin päähän. On mahdotonta, että hän olisi itse sinne mennyt, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Latvala Sisä-Suomen poliisista.

Tiistaina poliisi tiedotti kaipaavansa havaintoja nuorehkosta naisesta, jolla on olkapäille ulottuvat hiukset. Nainen oli pukeutunut tummiin vaatteisiin.

– Meille on tullut tieto naisesta, jonka epäillään hyvinkin liittyvän asiaan.

Naisen oli nähty tapahtuma-aikaan noussut Vehmasahontielle Tislaajantien suunnasta. Lapsi oli nukkumassa baptistikirkon pihassa osoitteessa Tislaajantie 15.

– Naisesta on tullut havaintoja, mutta niiden tarkastamiseen menee oma aika.

Latvala sanoo, että tytön vanhemmilla ei ole mitään aavistusta siitä, kuka tällaista voisi tehdä.

Poliisi tutkii tapausta epäiltynä vapaudenriistona.

Päivi löysi itkevän lapsen metsästä

Ilta-Sanomat on haastatellut lapsen metsästä löytänyttä Päivi Romoa. Romo kertoo olleensa viemässä roskia ulos, ja palatessaan sisälle hän kuuli hysteeristä itkua.

Romo lähti takapihaltaan kohti läheistä metsikköä.

– Siellä tyttö istui heinikossa itkemässä. Tyttö oli kyyneleet silmissä ja aika likainen. Tyttö rauhoittui, kun otin hänet syliin – vaikka ensin säikähdin, mitä tapahtuu, jos nostan häntä, Romo kertoo Ilta-Sanomissa.

Romo vei lapsen kotiinsa ja soitti poliisille. Pian soiton jälkeen tytön vanhemmat tulivat paikalle. Vanhemmat vaihtoivat tytön päälle puhtaita päällysvaatteita, jotka Romo lainasi omalta lapseltaan.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme