Mainos
Mainos

Lieksan ammattiopiston uhkauksen esitutkinta valmistunut – Konkreettisia suunnitelmia ei löytynyt

Keskusrikospoliisi on yhdessä Itä-Suomen poliisilaitoksen kanssa suorittanut esitutkintaa koulu-uhkauksessa, joka kohdistui Pohjois-Karjalan ammattiopistoon Lieksassa.

Tutkinnassa selvitettiin poliisille elokuussa tullutta ilmoitusta, jonka mukaan Lieksan ammattiopistossa tapahtuisi väkivallanteko ammattiopiston työntekijää tai työntekijöitä kohtaan.

Esitutkinnassa selvisi, että mahdollisen uhkauksen esitti yksi henkilö suullisesti yksityisasunnossa, johon oli ollut kokoontuneena useita ihmisiä.

Asiaa on tutkittu törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluna, ja teosta epäiltiin yhtä oppilaitoksen opiskelijaa. Epäilty on kiistänyt teon, eikä esitutkinnassa löytynyt mitään konkreettisia suunnitelmia tai tietoja uhkauksen toteuttamiseksi. Epäilty oli esitutkinnan aikana kiinniotettuna ja pidätettynä.

Samassa yhteydessä on tutkittu myös väärää ilmiantoa, johon uhkauksesta varoittaneen henkilön epäillään syyllistyneen.

Molemmat esitutkinnat ovat siirtyneet syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme