Mainos
Mainos

Poliisi lopettaa esitutkinnan Valviran virkarikosasiassa

Poliisi on lopettanut esitutkinnan lupa- ja valvontavirasto Valviran henkilöstön virkarikosjutussa. Poliisin mukaan valelääkäriasiassa ei tutkittu tutkintotodistuksia niin puutteellisesti, että asiassa olisi syytä epäillä rikosta.

Poliisi aloitti esitutkinnan tämän vuoden toukokuussa Valviran sisältä tulleen ilmoituksen perusteella.

Poliisi tutki asiassa, oliko EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta valmistuneiden lääkäreiden tutkintotodistusten tarkastusmenettelyssä ilmennyt puutteita ja niiden yhteydessä virkavelvollisuuden rikkomisia.

Esitutkinnassa poliisi ei kuitenkaan löytänyt konkreettisia todisteita siitä, että Valviran selvitystyön yhteydessä väärennöksiä tai muutoin epäselviä tutkintotodistuksia olisi hyväksytty hepposin perustein.

Valviran oma selvitys asiassa on edelleen kesken.

Sen sijaan Esa Laihoon ja toiseen valelääkäriin liittyvät Valviran laiminlyöntiepäilyt ovat edenneet jo keväällä syyteharkintaan. Siinä epäiltynä on seitsemän Valviran johtoon kuuluvaa työntekijää.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme