Mainos
Mainos

Poliisi lopettamassa esitutkinnan: Enkeli-Elisan jutussa ei rikosta

Kanta-Hämeen poliisi on päätymässä siihen tulokseen, ettei Enkeli-Elisa -kirjan kirjoittanutta Minttu Vettenterää ole enää syytä epäillä rikoksesta.

Rikosepäily on liittynyt omakustannekirjan markkinointiin ja Vettenterää on epäilty petoksesta. Poliisi on suorittanut kuulustelut valmiiksi ja esitutkinta päättyy ensi viikolla.

– Juttelen asiasta syyttäjän kanssa ensi viikolla, minkä jälkeen teemme asiasta lopullisen päätöksen. Jos syyttäjä katsoo, että jotain asiaa täytyy vielä tutkia, jatkamme toki esitutkintaa. Mutta meidän mielestä nyt ei ole tullut mitään sellaista seikkaa ilmi, joka viittaisi rikokseen, tutkinnanjohtaja Ari Turunen selvittää.

Keskustelua on herättänyt se, oliko Enkeli-Elisa todellinen ihminen.

– Kun itse luen kirjan takakantta, niin siellä lukee, että kirja on fiktiivinen tarina tosielämän ihmisestä. Kirjailija on halunnut tuoda kirjallaan kiusattujen aseman esille ja edistää heidän asemaansa, Turunen tähdentää.

Enkeli-Elisa on tarina koulukiusatusta tytöstä, joka päätyi itsemurhaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme