Mainos
Mainos

Siepattu nainen löytyi sattumalta: "Takapenkillä takin alta pilkotti hiustupsu"

Tammikuinen yö Porvoossa. Poliisipartio lähtee seuraamaan pelkät parkkivalot päällä liikkuvaa sinistä Volkswagen Golfia ja käskee valoilla kuljettajaa pysähtymään.

Poliisi näkee ikkunasta, kuinka kuljettaja huitoo jotain takapenkin suuntaan. Sitten auto pysähtyy. Toinen poliiseista avaa Golfin takaoven, ja apukuskin penkin takana pilkottaa hiustupsu. Hän nostaa takkeja.

- Ota se jätkä ulos autosta. Täällä on sidottu nainen, huutaa poliisimies partiokaverilleen.

Poliisi: Ei yhteyttä Nuuksion juttuun

Poliisi on selvittänyt, voiko Porvoon sieppauksesta epäillyllä olla yhteyttä Espoon Nuuksion vastaavan tyyppiseen juttuun.

Nuuksio-sieppauksen tutkinnanjohtaja Teemu Värtinen Länsi-Uudenmaan poliisista kertoi, ettei yhteyttä ole löytynyt, eikä näin Porvoon jutun syytettyä epäillä Nuuksion tapauksesta.

Nuuksion tapaus ajoittui viime kesään. Poliisi kertoi tuolloin, että väkivaltaisesti käyttäytynyt mies pakotti lenkkeilemässä olleen naisen autoon. Poliisin mukaan mies uhkasi naista teräaseella. Nainen sai kamppaillessaan vammoja käsiinsä.

Poliisin mukaan uhri ei tuntenut sieppaajaa. Uhri uskoo, että sieppaaja ei myöskään tuntenut häntä.

Mies kuljetti naista noin 50 kilometrin matkan. Nainen pakeni autosta Porvoon moottoritiellä Landbon liittymässä.  

Näin muisteli vanhempi konstaapeli tänään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa öisiä tapahtumia.

Syyttäjä vaatii parikymppiselle miehelle vähintään kolmen vuoden vankeutta törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä ryöstöstä sekä virkavallan vastustamisesta.

- Vaikuttaa, että uhri valikoitui sattumanvaraisesti, arvioi syyttäjä Heidi Nummela oikeudessa.

Nummela pitää tekoa erityisen julmana ja suunnitelmallisena. Nainen oli miehen vankina noin 5,5 tuntia. Syyttäjän mukaan mies oli uhkaillut uhriaan raiskaamisella ja tappamisella ja sai hänet näin kertomaan pankkitietojaan ja nostikin rahaa naisen kortilla.

Syytetty kiisti uhkaillut ja törkeät tekomuodot sekä puukon käytön. Hän pahoitteli uhrille tekoaan ja kertoi ainoaksi motiiviksi rahan, jota tarvitsi velkoihinsa.

- Pelkäsin kovasti, että pelivelka-asia tulisi ilmi ja että tyttöystäväni suuttuisi, syytetty sanoi. 

”Yritin rimpuilla ja potkia” 

Uhri oli palaamassa kotiin iltavuorosta, kun hänen kimppuunsa hyökättiin takaapäin.

-Yritin rimpuilla, potkia ja lyödä, hän sanoi oikeudessa sermin suojassa.

Mies kaatoi hänet maahan ja raahasi metsään. Uhkaili, vaati rahaa ja sitoi. Mies tivasi häneltä kotiosoitteen ja verkkopankin tunnuksien sijainnin ja kantoi olallaan autoon. Nainen oli kauhuissaan.

- Se laittoi minut takapenkille. En pystynyt liikkumaan.

Mies haki naisen kotoa verkkotunnukset. Nostorajan korotus ei onnistunut. Hän nosti rahaa automaatilta ja lähti taas ajamaan. Nainen kertoi arvelleensa, että he ovat keskellä "ei mitään", kunnes mies sanoi:

- Poliisit on takana. Mene matalaksi ja ole hiljaa.

Syyttäjän mukaan mies nosti naisen tililtä noin 140 euroa. Uhri sai mustelmia, nirhaumia ja psyykkisiä vammoja.

Oikeus antaa ratkaisunsa asiassa myöhemmin. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme