Mainos
Mainos

Poliisi: Mallatin henkirikosjutun tutkinta ohi

Sisä-Suomen poliisi kertoo lopettavansa Markku Mallatin henkirikoksen tutkinnan.

Poliisi kuuli asiasta vielä viikonlopun ja maanantain aikana useita henkilöitä. Joukossa oli myös hieman alle 40-vuotias nokialaismies, jota ei ollut aiemmin liitetty rikokseen. Mies kuitenkin kiisti syyllisyytensä.

Poliisin ja syyttäjän yhteisessä palaverissa todettiin, että esitutkintamateriaali ei sisällä riittävästi näyttöä syytteen nostamiseksi. Poliisi kuuli uudelleen aloitetun tutkinnan aikana myös kahta muuta nokialaismiestä teosta epäiltynä. Kuulusteluissa ei saatu yksiselitteistä selvyyttä aiempien kertomusten ja eräiden muiden seikkojen välisiin ristiriitaisuuksiin.

Mallat tapettiin 5.4.1996. Henkirikoksesta on näin kulunut huomiseen mennessä 20 vuotta ja rikos vanhenee.  Poliisi kertoo tiedotteessaan, että rikoksen vanhentuessa ei asiassa voida enää pitää ketään epäillyn asemassa.

Syytteennostamisen määräaikaa ei ole mahdollisuutta jatkaa, sillä lakia määräajan jatkamisesta ei ole mahdollisuus soveltaa ennen vuotta 2006 tapahtuneisiin rikosepäilyihin.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme