Mainos
Mainos

Poliisi muistuttaa bilehuumeen vaaroista: "Iloista narkomaania ei ole!"

Helsingin poliisi on julkaissut uuden osan huumausainerikoksia tutkivien poliisien arkea valoittavasta Kaupungin varjoja -blogista.

Pyhä pillerinpyörittäjä -nimellä otsikoitu teksti kertoo ekstaasin eli MDMA:n käytöstä ja riskeistä. Bilehuumeena tanssilattioilla yleensä käytetyn aineen sisältö voi olla käytännössä mitä vain, sillä rikollisia ei tuoteselosteiden rustailu kiinnosta.

Vaikka aine olisi sitä mitä luvataankin, ei kyseessä ole mikään terveystuote. Säännöllinen käyttö voi johtaa monenlaisiin ongelmiin, ja poliisi muistuttaa, että erityisesti yhteiskäyttö mielialalääkkeiden kanssa voi koitua kuolemaksi.

Lue alta blogiteksti kokonaisuudessaan.

Pyhä pillerinpyörittäjä

Itäeurooppalainen Viktor työntää epäsiistissä autotallissaan pillerimassaa koneeseen. Koneen toinen pää alkaa hetken kuluttua työntää ulos pieniä vaaleanpunaisia pillereitä, joissa on veikeä amerikkalaisen urheilufirman logo. Nämä pillerit Viktor pakkaa muovipusseihin odottamaan sitä, että ystävä Aleksei hakee pussit. Viktor saa pillereistään 15 senttiä kappale ja Aleksei hieman enemmän.

Viktorin pillerit ovat kulkeneet pitkän matkan ennen kuin ne ovat päätyneet Helsingin keskustan pintapaikassa niitä kauppaavan suomalaismiehen taskuun. Kaveri on ostanut ekstaasiksi eli essoksi, eemeliksi, naksuksi, timantiksi tai jonkun muun hellyttelynimen saaneen pillerilastin kymmenen euron kappalehinnalla eräältä ulkonäöltä tuntemaltaan kaverilta.

Pillerit myydään nopeasti merkkitietoisille yökiitäjille, jotka palauttavat mielestään likaisen vesilasin baarimikolle, mutta syövät tyytyväisinä pillereitä, joiden sisällöstä kenelläkään ei ole tarkkaa tietoa. Viktorin autotallin hygienia ei ole aivan ykkösluokkaa eikä pussiin laiteta tuoteselostetta. Suomessa ei ole aikoihin takavarikoitu pillereitä, jotka olisivat sisältäneet pelkästään ekstaasia eli MDMA:ta. Monesti pillerit eivät edes ole ekstaaseja, vaan niihin on sekoitettu ties mitä Viktorin kotiapteekista löytynyttä teollisuuskemikaalia.

Ravintolailta on halpa, koska viinaa ei tarvitse vetää. Riittää, että otetaan muutama nipsu ja vettä päälle. Vettä pitääkin juoda, sillä esson nauttimisen jälkeen tanssilattialla heiluessa on syytä pitää huolta nestetasapainosta. Baarinpitäjä ei näistä asiakkaista kovin paljon kostu.

3,4-metyleenidioksidimetaamfetamiini, MDMA eli kansankielessä ekstaasi on synteettinen amfetamiinijohdos, joka alkuvaiheessa antaa hyvänolon ja ”kaikkia rakastavan” tunteen. Fiilis tulee hetkellisestä serotoniinin voimakkaammasta vapautumisesta. Säännöllisessä käytössä aineen toleranssi kasvaa erittäin nopeasti ja se kuluttaa aivojen serotoniinin loppuun, jolloin jaksaa valvoa, mutta kaikki rakastumisen tunteet ovat jo tipotiessään.

Joo, krapulaa ei tule eikä heroiininkäyttäjälle tutuksi tulleita vieroitusoireita. Paljon muita ongelmia tulee kyllä. Muutaman käyttökerran jälkeen aine ei enää kolahda ja jos haet hyvää oloa myös mielialalääkkeistä, on cocktailisi hengenvaarallinen.

Ekstaasi on Suomen lainsäädännössä luokiteltu erittäin vaaralliseksi huumausaineeksi. Helsingin poliisi on tänä vuonna takavarikoinut yli 5000 ekstaasipilleriä.

Olen ollut aika kauan näissä huumekytän hommissa ja nähnyt niin paljon surullisia ”viihdekäyttäjiä”, joilta mopo on lähtenyt käsistä ja elämänhallinta kadonnut totaalisesti. Iloista narkomaania ei ole!


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme