Mainos

Poliisi myönsi käyttäneensä soluttautujaa Ulvilassa

Satakunnan käräjäoikeus on päättänyt salata poliisin peitetoimintaa Ulvilan surman tutkinnassa käsittelevän pöytäkirjan. Kärjäoikeus kuitenkin kertoi tänään, että oikeudessa suljettujen ovien takana kuultu keskusrikospoliisin edustaja on vahvistanut peitetoimintaa olleen, tosin syytetyn syyttömyyttä tai syyllisyyttä tukevaa näyttöä toiminnalla ei saatu.

Satakunnan käräjäoikeuden laamannin KariLaurénin mukaan ei ole tullut ilmi erityisiä seikkoja, jotka puhuvat pöytäkirjan julkistamisen puolesta.

- Peitetoimintaa on ollut ja siitä on laadittu asetuksen mukainen pöytäkirja. KRP:n edustaja on kertonut, ettei peitetoiminnassa tullut esiin seikkoja, jotka tukevat syytteessä kuvattua tapahtumien kulkua tai puhuvat sitä vastaan.

Syytetty ja asianomistajat olivat yhdessä vaatineet asiakirjan julkistamista asianajajiensa välityksellä. Laamannin mukaan kukaan ei kuitenkaan vaatinut tietoa peitetoiminnassa olleen poliisin henkilöllisyydestä.

Käräjäoikeuden päätöksen mukaan asiakirja sisältää kuvauksia sellaisista poliisin teknisistä ja taktisista menetelmistä, jotka poliisilla on oikeus salata poliisilakiin vedoten. Käräjäoikeuden mukaan myös laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta mahdollistaa poliisin teknisten ja taktisten salaamisen tietyin edellyksin.

Käräjäoikeus kertoi arvioineensa asiaa erityisesti oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin kannalta. Laamannin mukaan Ulvilan murhaoikeudenkäynnissä on kyse näytön arvioinnista. Tähän asiaan ei pöytäkirjalla ole käräjäoikeuden mukaan vaikutusta, sillä peitetoiminta ei tuottanut tulosta.

KRP:n peitetoiminnasta vastaavaa henkilöä kuultiin aamulla Satakunnan käräjäoikeudessa suljetuin ovin. Aviomiehensä murhasta syytetty leski ja perheen lähipiiri ovat esittäneet oikeudessa epäilyjä, että lesken uusi poikaystävä "Seppo" olisi ollut peitetehtävissä toimiva poliisi.

Lue myös:

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot