Mainos
Mainos

Poliisi: Epäilty järkyttynyt ja helpottunut, harkitsi ruumiiden hautaamista

Oulun vauvasurmista epäiltynä vangittu nainen on poliisin mukaan ollut kiinniotostaan sekä järkyttynyt että helpottunut. Poliisi ei kommentoi nykyiseen perheeseen liittyviä asioita.  

– Voi arvata, että kun asiaa pitää 10 vuotta sisällään, niin on helpottunut, että asia tulee ilmi, tutkinnanjohtaja Seppo Leinonen kertoi.

Tutkinnanjohtajan mukaan epäilty on miettinyt salaisuutensa paljastamista, mutta ei ole pystynyt. Nainen oli myös harkinnut ruumiiden hautaamista.

Uuden asunnon kellarissa vauvojen ruumiita ei säilytetty pakastimessa, koska sitä ei ollut. Ruumiita säilytettiin komerossa.  

– Nainen on omalla tavallaan ymmärtänyt, että vauvat voivat alkaa haista, Leinonen kertasi.

Poliisi tietää neljän kuolleen vauvan sukupuolen, mutta ei kommentoi asiaa. Oikeuslääketieteelliset tutkimukset voivat kestää vielä viikkoja.

Vielä ei tiedetä, ovatko naisen synnytykset olleet luonnollisia vai onko hänelle tullut keskenmenoja. Kukaan ei ole poliisin tietojen mukaan avustanut synnytyksissä. 

– Emme voi sanoa, ovatko raskauden alkaneet tarkoituksella vai vahingossa. Tämänhetkinen käsitys on, että naisella ei ole ollut tarkoitus hankkia perhettä. 

Nainen on kertonut poliisille pystyneensä salaamaan raskauksia esimerkiksi vaatteiden avulla. Hänen mukaansa raskaus ei näy hänestä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme