Mainos
Mainos

Kokkolan koulumurhan valmistelu: Poliisilla oli tietoa jo kahden vuoden ajan

Helsingin poliisin murharyhmän päällikön Jonna Turusen mukaan poliisi oli tehnyt jo pitkään toimenpiteitä liittyen epäilyihin koulumurhan valmistelusta. 

21-vuotias helsinkiläisnainen on saanut syytteen koulumurhan valmistelusta.

Hänen tarkoituksenaan oli ampua neljäkymmentä oppilasta omassa entisessä koulussa Kokkolassa. Oikeudessa nainen myönsi suunnitelleensa iskua, mutta kiisti tehneensä siitä päätöstä.

Jutussa on kaksi miestä syytteessä avunannosta.

Ulkopuolinen taho oli ottanut kesällä yhteyttä poliisiin huolestuttuaan tilanteesta.

Turunen kertoo MTV Uutisille, että kyseisessä tapauksessa poliisi oli kuitenkin tehnyt erinäisiä toimenpiteitä jo kahden vuoden ajan. Turunen ei kuitenkaan tarkenna, minkälaisista toimenpiteistä oli kyse.

-Tärkeätä tässä on nyt muistaa se, että poliisi on onnistunut ennalta estämään ja puuttumaan ja poliisi pyrkii puuttumaan uhkiin hyvin varhaisessa vaiheessa. On tärkeätä, että poliisille ilmoitetaan matalalla kynnyksellä henkilöistä, jotka aiheuttavat huolestuneisuutta, Turunen kommentoi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme