Mainos
Mainos

Poliisi on vapauttanut kiinniotetut 37 aktivistia – "etälamautin ei eilen ollut käytössä"

Kaikki 37 eilen kiinniotettua ympäristöaktivistia on vapautettu Raahen poliisiasemalta.

Osa aktivisteista sai sakkoja niskoittelusta ja osa tunkeutumisesta työmaa-alueelle. Työmaa-alue on poliisin mukaan oleskelu- ja liikkumiskieltoaluetta. Poliisin mukaan joidenkin kiinniotettujen ulkomaalaisten osalta on jouduttu tekemään tarkistuksia, jotka liittyvät muun muassa maassaolon edellytyksiin.

Poliisi valvoo edelleen Pyhäjoen Hanhikiven ydinvoimalatyömaata usean partion voimin. Järjestyshäiriöitä ei enää tänään ole ollut. 

Joidenkin ympäristöaktivistien ylläpitämillä nettisivustoilla on esitetty erilaisia, poliisin toimintaa koskevia väitteitä. Oulun poliisi toteaa, että eilisessä operaatiossa käytettiin joukkojenhallintatilanteessa OC-paprikasumutetta, mutta sitä ei missään vaiheessa käytetty ajoneuvon sisällä, koska se ei sovellu siellä käytettäväksi. 

– OC-sumute on jokaisen poliisin perusvarustukseen kuuluva väline, joka kuuluu niin sanottuihin vähemmän vaarallisiin voimankäyttövälineisiin. Sumutteen käytöstä ei aiheudu terveydelle vaaraa eikä siitä jää vammoja, Oulun poliisi kertoo. 

Lisäksi on esitetty väitteitä, että poliisi olisi eilisessä operaatiossa käyttänyt etälamautinta.

– Tämä väite ei pidä paikkaansa, vaikka etälamautin onkin yksi poliisin voimankäyttövälineistä, kerrotaan Oulun poliisin tiedotteessa. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme