Mainos
Mainos

Poliisi: Osa mielenosoitusten vahingoista jää veronmaksajien maksettavaksi

Kaikkia itsenäisyyspäivänä ilkivaltaa tehneistä ei saada poliisin mukaan todennäköisesti selville. Tutkinnat jatkuvat muun muassa valvontakameroiden kuvien katsomisella.

Itsenäisyyspäivän anarkistimielenosoituksen yhteydessä Helsingissä tapahtuneen ilkivallan selvittely on alkanut. Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Kari Martikaisen mukaan on todennäköistä, että osaan vahingonteoista ei saada riittävästi näyttöä korvausten vaatimiseksi.

Poliisi on arvioinut, että ilkivallasta aiheutuivat itsenäisyyspäivänä noin 100 000 euron vahingot.

Protestoijat töhrivät metrovaunuja, rikkoivat liikkeiden ikkunoita ja vahingoittivat pysäköityjä autoja.

– Totta kai vahingontekijä joutuu itse korvaamaan aiheuttamansa vahingon, jos hänellä on varaa maksaa. Todennäköisesti poliisi ei kuitenkaan saa selville kaikkien vahinkojen aiheuttajia. Vahingon joutuu silloin maksamaan joko vahingon kohde tai vakuutusyhtiö. Jos on vahingoitettu kaupungin omaisuutta, loppujen lopuksi me kaupungin asukkaat joudumme maksamaan sen yhdessä.

– Esimerkiksi metrovaunujen vahingot joudutaan maksamaan itse, jos niiden tekijä ei selviä, Martikainen selvittää.

Myös sosiaalisen median kuvamateriaalia voidaan käyttää tutkinnassa

Vahingonteoista ja muista mielenosoitusten yhteydessä tapahtuneista rikoksista epäillään tällä hetkellä yhteensä 13 ihmistä.

Poliisin tutkinnat jatkuvat muun muassa valvontakameroiden ja muiden kuvatallenteiden katsomisella; poliisi voi käyttää hyväkseen muun muassa sosiaalisessa mediassa olevia kuvia ja videoita.

– Muutaman kymmenen vahingon aiheuttajaa ei tiedetä toistaiseksi. Kuvia yritetään nyt yhdistää yksittäisiin vahingontekoihin.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme