Mainos
Mainos

Poliisi: Osa Rautavaara-keskustelusta täyttää rikoksen tunnusmerkit

Pohjois-Karjalan poliisi varoittaa Rautavaaran tragediasta keskustelupalstoilla käytävää debattia ylikuumenemisesta. Osa väitteistä ja syytöksistä ylittää poliisin mukaan rikoksen tunnusmerkit.

Nimimerkki "Poliisilakimies Pena" kirjoittaa Pohjois-Karjalan poliisin Facebook-sivuilla, ettei osalle yleisöstä riitä tapauksesta poliisin ja median kertoma tieto.

– Osallisten nimet ja mielellään myös kuvat pitää saada tietoon ja näkyville. Samoin ammatit, työpaikat, perhesuhteet, asunnot ja autot. Koko elämä, Pena ihmettelee.

– Poliisina kun näitä kirjoituksia lukee, niin aika moni täyttäisi kunnianloukkauksen tai yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisen tunnusmerkistön, jos elossa olevat asianomistajat viitsisivät tai ennen kaikkea jaksaisivat tehdä tutkintapyyntöjä ja vaatia rangaistuksia valheellisten tietojen ja vihjausten levittämisestä, Pena jatkaa.

Poliisi muistuttaa, että kunnianloukkauksesta tuomitaan myös se, joka esittää vainajasta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan kärsimystä ihmiselle, jolle vainaja oli erittäin läheinen.

Kansalaisten kaksinaismoraalia kuvaa poliisin mukaan se, että jos nimimerkkien takaa kirjoittavat saisivat jakaa oikeutta, annettaisiin Suomessa julkisia kivitystuomioita ilman enempiä tutkintoja. Maailmalla tapahtuvia kivitystuomioita samat nimimerkit tosin paheksuisivat toisaalla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme