Mainos
Mainos

Poliisi paljasti amfetamiinia saostaneen organisaation Itä- ja Pohjois-Suomessa

Pohjois-Suomessa ja Itä-Suomessa on toiminut amfetamiinin välitysorganisaatio, joka on saostanut nestemäistä amfetamiinia katukauppaa varten, kertoo keskusrikospoliisi.

Poliisi on takavarikoinut organisaatiolta amfetamiinia 1,5 miljoonan euron katukauppahinnan arvosta. Poliisin mukaan kyseessä on poikkeuksellisen suuri takavarikoitu amfetamiinimäärä Suomessa.

– Viime aikoina Euroopassa on ollut näkyvissä ilmiö, että Hollannissa tai Belgiassa valmistettu nestemäinen amfetamiiniemäs salakuljetetaan määränpäähän ja vasta siellä se saostetaan käyttövalmiiksi amfetamiiniksi, kertoo rikoskomisario Jukka Nurmenniemi tiedotteessa.

Ensimmäisen takavarikon poliisi teki jo lokakuussa 2016 Oulun seudulla. Kesäkuussa 2017 poliisi otti kiinni Pohjois-Karjalassa kolme ihmistä, jotka olivat saostaneet amfetamiiniliuoksesta valmista amfetamiinia syrjäisellä mökillä, poliisi kertoo.

Poliisi epäilee, että organisaation toiminta on ollut pidempiaikaista. Jutun esitutkinta on kestänyt noin puolitoista vuotta ja esitutkinta epäiltyjen törkeiden huumausainerikosten osalta on saatu valmiiksi. Rikoksesta epäiltyinä on ollut yhteensä kymmenen ihmistä, joista neljä on nyt vangittuna.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme