Mainos
Mainos

Poliisi paljasti rikosten pesäkkeen asunnosta Merikarvialla – viisi henkilöä otettiin kiinni, useita vakavia rikoksia selvisi

Poliisilla oli suuri operaatio Merikarvialla keskiviikkoiltana. Operaation syynä oli poliisin epäilys, että Merikarvian keskustassa sijainneessa asunnossa olisi pidetty yhtä henkilöä vastentahtoisesti ja hänen poistumistaan olisi estetty.

Lisäksi poliisilla oli syytä epäillä, että asunnossa olisi myös luvattomia ampuma-aseita sekä anastettua omaisuutta.

Poliisin mukaa tehtävään varustauduttiin "riittävällä henkilöstöllä ja kalustolla". Lisäksi paikalle hälytettiin ensihoitoyksikkö.

Useita kiinniottoja

Poliisin mukaan operaation aikana kohdeasunnosta poistui kaksi mieshenkilöä, jotka lähtivät liikkeelle autolla.

Poliisi otti miehet kiinni pienen matkan päästä keskustasta. Lisäksi poliisi otti hieman myöhemmin kiinni kaksi muuta mieshenkilöä kohdeasunnon pihalta.

Poliisi ei joutunut käyttämään kiinniottotilanteissa voimakeinoja. Kiinniotetut kuljetettiin poliisivankilaan ja kohdeasuntoon tehtiin kotietsintä.

Tapauksen tutkinnan yhteydessä on poliisin mukaan ollut kiinniotettuna yhteensä viisi henkilöä, jotka pidätettiin asian tutkimisen ajaksi. Kaikki kiinniotetut on nyt päästetty vapaaksi.

Monia rikosnimikkeitä 

Keskiviikon operaation jälkeen tapauksen tutkinnassa on selvinnyt useita rikoksia. Poliisi on selvittänyt muun muassa syyskuussa tehdyn törkeän varkauden. Lisäksi selvisi muun muassa törkeitä ampuma-aserikoksia ja huumausainerikoksia. Rikosten tutkinta on pääosin saatu suoritettua ja anastettu omaisuus on saatu takaisin.

Lisäksi poliisi on takavarikoinut myös ampuma-aseita ja kaasusumuttimia, joihin ei ole ollut hallussapitolupia.

Polisiin mukaan tutkinnassa myös selvisi, ettei ketään pidetty asunnossa vastentahtoisesti.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme