Mainos
Mainos

Poliisi paljasti Suomessa melko harvoin tavattavan huumeen salakuljetusringin – "Suurin takavarikkomme moneen vuoteen"

Helsingin poliisi on paljastanut rikollisorganisaation, joka salakuljetti Suomeen useita oopiumieriä heinäkuun 2016 ja maaliskuun 2017 välillä.

Oopiumia tuotiin Iranista Norjan kautta Suomeen yhteensä noin 1 900 gramma, josta on takavarikoitu eri yhteyksissä noin 700 grammaa.

– Oopiumia tavataan Suomessa melko harvoin. Kyseessä on moneen vuoteen isoin tekemämme oopiumitakavarikko, tutkinnanjohtaja, rikoskomisari Jari Nikonen Helsingin poliisista kertoo.

Suomessa oopiumia on säilytetty yksityisasunnossa, josta sitä on levitetty myyntiin erityisesti Helsinkiin, mutta myös muualle Suomeen.

Esitutkinnan mukaan oopiumia on myyty Suomessa eteenpäin 30–50 euron grammahinnalla. Yhdestä grammasta on tehty yleensä muutamia käyttöannoksia.

Esitutkinnan aikana vangittuna on ollut seitsemän henkilöä. Heistä kaksi on edelleen vangittuna.

Vyyhdessä on tehty kaikkiaan 15 rikosilmoitusta. Juttuja on tutkittu huumausainerikoksina ja törkeinä huumausainerikoksina.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme