Mainos
Mainos

Poliisi pyytää tallenteita Nelostien ampumatapauksesta – "Vähäpätöiseltäkin tuntuva materiaali saattaa osoittautua arvokkaaksi"

Poliisi ja syyttäjä kaipaavat Nelostiellä sunnuntaina liikkuneilta tallenteita poliisin laukaukseen ja miehen kuolemaan päättyneestä tapahtumasarjasta.

Hämeen poliisin mukaan tutkinnan tiedossa on tähän mennessä hieman yli 30 ihmistä, jotka liittyvät Nelostiellä sunnuntaina tapahtuneisiin rikoksiin asianomistajina tai todistajina.

Heistä suuri osa asuu pääkaupunkiseudulla ja loput Päijät-Hämeessä tai Keski-Suomessa.

Tapon yrityksen asianomistaja, 23-vuotias lahtelaisnainen, on edelleen sairaalassa. Häntä ei ole vielä kuulusteltu toistamiseen.

Sekä tapon yrityksestä että törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta on epäiltynä tapahtumapaikalla menehtynyt 32-vuotias lahtelaismies. Voimakeinoja käyttänyttä poliisia ei ole vielä kuultu.

Poliisi pyytää Nelostietä ajaneita ilmoittautumaan

Poliisi ja syyttäjä pyytävät niitä Nelostiellä ajaneita ilmoittautumaan, joilla on ollut sunnuntaina tapahtuma-aikaan toiminnassa niin sanottuja action- tai autokameroita. Tutkinta haluaa käyttöönsä kaiken tilanteessa tallentuneen materiaalin. Vähäpätöiseltäkin tuntuva materiaali saattaa osoittautua tutkinnan kannalta arvokkaaksi.

Tallenteiden toimittamisesta voi sopia soittamalla numeroon 0295 414 151.

Nelostien tapauksella kymmeniä silminnäkijöitä 

Poliisille ja hätäkeskukseen tulleita ilmoituksia ja vihjeitä on käyty läpi, ja suurin osa niistä liittyy törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen eli lahtelaismiehen ylinopeuteen ja vaarallisiin ohituksiin.

Tällä hetkellä on tiedossa yksi Audi, jonka kyydissä olleet saivat mahdollisesti lieviä tärähdyksestä aiheutuneita vammoja kun lahtelaismies törmäsi siihen Opelillaan ennen tieltä suistumistaan. Audi vaurioitui törmäyksessä.

Tutkinta etenee siten, että törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen liittyvät ihmiset kuulustellaan puhelimitse. Heitä, joilla on tietoa moottoritien keskiviheriön tapahtumista, kuullaan joko puhelimitse tai henkilökohtaisesti.

Asiasta tiedotetaan poliisin mukaan seuraavan kerran kahden viikon päästä, ellei sitä ennen ilmene jotakin olennaista uutta kerrottavaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme