Mainos
Mainos

Poliisi sai nalkkiin 30 henkilön metamfetamiiniliigan, huumeita välitetty kilotolkulla Helsingissä ja Vantaalla – kuvat takavarikosta

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee 30 henkilöä osallistumisesta metamfetamiinin levitykseen ja varastointiin Helsingissä ja Vantaalla.

Poliisi epäilee, että ainetta on levitetty useita kiloja. Tutkinta on ollut käynnissä viime marraskuulta tämän vuoden toukokuulle, jonka aikana poliisi takavarikoi metamfetamiinia noin 2,8 kiloa.

Aine on tuotu poliisin epäilyn mukaan Virosta, ja sen maahantuonnista epäillään keski-ikäistä virolaista miestä. Miehen epäillään toimittaneen Suomeen metamfetamiinia jopa 3–3,5 kiloa.

Poliisi tiedottaa, että jutun pääepäillyt ovat käyttäneet muiden henkilöiden asuntoja metamfetamiinin säilyttämiseen lähinnä Itä-Helsingin alueella. Säilytyspaikat ovat vaihdelleet. Aine on haettu asuntoihin maastosta sekä Vuosaaresta että Tattarisuolta.

Ennen aineen levitystä myyntiä varten metamfetamiinia on jatkettu asunnoissa.

Suomessa metamfetamiinin vastaanottamisesta ja levityksestä on vastannut pääasiassa kolme 1990-luvulla syntynyttä miestä.

Vantaalla asuvaa keski-ikäistä miestä epäillään kyseisen huume-erän kärkimyyjäksi. Poliisin mukaan mies levitti ainetta 1,5 kiloa Vantaan ja Helsingin alueelle. Hänen epäillään myös hankkineen amfetamiinia Lahdesta. Tässä yhteydessä poliisi takavarikoi noin 1,4 kiloa amfetamiinia.

Seitsemän yhä vangittuina, kahdella jo tuomio

Suurinta osaa tutkinnanalaisista epäillään törkeistä huumausainerikoksista, eli metamfetamiinin levittämisestä tai säilyttämisestä. Seitsemän henkilöä on edelleen vangittuina.

Kahden henkilön tapaukset on jo käsitelty Helsingin käräjäoikeudessa. He ovat saaneet asiasta vuosien vankeustuomiot, poliisi kertoo.

Epäillyt ovat poliisin mukaan hyötyneet vähintään 80 000 tai jopa 122 000 euron edestä.

Poliisi on takavarikoinut huumausaineiden lisäksi ampuma-aseen, yli 10 000 euroa käteistä rahaa sekä arvokkaan henkilöauton.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos tutkii rikoskokonaisuutta osin yhteistyössä Hämeen poliisilaitoksen kanssa. Esitutkinta-aineisto on siirretty syyttäjälle syyteharkintaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme