Mainos
Mainos

Poliisi sai potkut - uhkaili nuorta miestä

Hämeen poliisilaitos on irtisanonut vanhemman konstaapelin, joka sai lokakuussa sakkoja kahdesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja henkilörekisteririkoksesta.

Tuomion mukaan hän oli uhkaillut edelliskesänä 20-vuotiasta miestä, joka oli riitaantunut hänen poikansa kanssa. Poliisi oli pysäyttänyt miehen Hauhon keskustassa liikennevalvonnan yhteydessä.

Välikohtaus taltioitiin videolle ja julkaistiin videopalvelu Youtubessa.

Oikeuden mukaan konstaapeli oli myös etsinyt luvatta 20-vuotiaan tietoja poliisirekistereistä.

Hämeen poliisin mukaan irtisanominen perustuu virkamieslakiin. Sen mukaan virkamiehen on käyttäydyttävä asemansa ja tehtäviensä edellyttämällä tavalla. Lisäksi poliisin pitää käyttäytyä sekä virassaan että yksityiselämässään niin, ettei luottamus häneen vaarannu.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot