Mainos
Mainos

Poliisi: Salon ryöstöyritykseen osallistui viisi tai kuusi henkilöä

Poliisi jatkaa Salon torstaisen arvokuljetuksen ryöstöyrityksen tekijöiden etsintöjä. Rikosylikomisario Heikki Topi-Hulmi keskusrikospoliisista kertoo, että poliisilla on perattavanaan useita tutkintalinjoja.

Poliisi arvelee, että ryöstöyritykseen osallistui viisi tai kuusi henkilöä. Etsinnät ovat tällä hetkellä valtakunnalliset. Topi-Hulmi ei ota kantaa, ovatko tekijät mahdollisesti paenneet ulkomaille asti.

– Kaikkia mahdollisuuksia selvitellään.

Poliisi kaipaa lisää tietoa ja havaintoja tekijöiden mahdollisista liikkeistä erityisesti tapahtumapaikan läheisiltä pieniltä teiltä.

Torstaiaamuna ryhmä aseistautuneita rikollisia yritti ryöstää G4S-turvallisuusyhtiön arvokuljetusauton Turun ja Helsingin välisellä moottoritiellä. Tekijät pysäyttivät auton tukkimalla sen tien kuorma-autolla ja pakottivat kuljettajan ulos aseella uhaten. Kuljettaja ei loukkaantunut ryöstön yrityksessä. Tekijät jäivät ilman saalista ja pakenivat paikalta pakettiautoilla, jotka myöhemmin löytyivät hylättyinä tapahtumapaikan läheiseltä paikoitusalueelta.

Poliisi tutkii tapausta törkeän ryöstön yrityksenä

Poliisille on selvinnyt hylsyjen ja silminnäkijähavaintojen perusteella, että ryöstöyrityksessä käytettiin pistoolia.

Lisäksi tutkinnassa on selvinnyt viitteitä siitä, että ryöstöä olisi harjoiteltu etukäteen.

– Viitteitä on olemassa, mutta se, liittyvätkö ne tähän, on selvityksen alla, Topi-Hulmi sanoo.

Ryöstöpaikan läheinen kelikamera todennäköisesti rikottiin tahallisesti hieman ennen iskua. Topi-Hulmi kertoo, että kamerassa on ulkoisia merkkejä rikkomisesta.

– Kyseessä ei ole laitevika.   

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme