Mainos
Mainos

Poliisi: Sarjahukuttajan lähipiiri ei ole ottanut yhteyttä – todistajien suojelusta vaietaan: "Onhan se uskomatonta, että hän on vapaana"

Vankilatuomiotaan pakoilevan Pekka Seppäsen lähipiiristä ei rikoskomisario Tanja Kostamon mukaan ole oltu yhteydessä poliisiin. Lähipiiri ei myöskään ole poliisin uhka-arvion mukaan vaarassa.

– Ymmärtääkseni myös lähipiiri haluaa yhteyden Pekkaan. Meillä ei ole sellaisia havaintoja, että läheisiin liittyisi jokin erityinen hengenvaara. Sellaista ei nähty hovioikeuden vapautettua hänet tutkintavankeudesta eikä käräjäoikeuskäsittelyn jälkeen, Kostamo muotoilee MTV Uutisten haastattelussa.

Mutta ovatko uhrien omaiset, todistajat tai muu lähipiiri hakeneet poliisin suojelua Seppäsen varalta?

– Tähän suojeluun en ota kantaa. Todistajien suojeleminen etenee omana prosessina ja niistä ei aina tule meille tietoa.

Kostamon mukaan pelkästään lähipiiriä ei ole erikseen ohjeistettu Seppäsen paon pitkittyessä.

Oikeustaju koetuksella

Käräjäoikeudessa 14,5 vuoden henkirikostuomion saaneen Seppäsen pakoilu on horjuttanut paikallisten asukkaiden oikeustajua. Kritiikki kohdistuu toki poliisiinkin, mutta erityisesti Itä-Suomen hovioikeuteen, joka vapautti Seppäsen päivälleen vuosi sitten tutkintavankeudesta.

Paikallisten mielestä suurimmassa vaarassa ovat todistajat, jotka kokivat tilanteen hyvin ahdistavaksi jo käräjäoikeudessa.

– Onhan se uskomatonta, että hän on vapaalla jalalla. Eiköhän se vastuu ole näillä oikeudenjakajilla. Pitäs olla tutkintavankeudessa tai jotain vastaavaa, äimistelee kontiolahtelainen Jani Tuhkanen.

– Ehkä tulevaisuudessa voisi hovioikeudessa vähän miettiä mitä päätöksiä tekkee. Kyllä se väärin oli, joensuulainen Kari Kaltiainen moittii.

Poliisi on joutunut hankalaan välikäteen Seppäsen etsinnässä yleisön ja median paineessa.

– Se on harvinaista, että henkilö on vapaalla odottamassa tuommosta tuomiota. Se oli hovioikeuden päätös ja toki se on meillä tuottanut työtä tämä etsintä, mutta se on meidän työtä. Onhan tämä omalaatuinen tapaus, se on myönnettävä, Kostamo pohtii.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme