Mainos
Mainos

Poliisi selvittelee nuorten huumevyyhtiä Pohjois-Savossa – "Rippikouluikäiset käyttävät kovimpia saatavilla olevia aineita"

Kiuruvedellä rippikouluikäisten nuorten keskuudessa on käytetty ja käytetään huumausaineita, jotka ovat ”kovimpia Suomessa saatavilla olevia huumeita ja huumausaineiksi luettavia lääkkeitä”, nuorten huumevyyhtiä tutkiva Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan.

Poliisin mukaan paikkakunnalla on tutkittu nuorten ja alaikäisten huumeiden käyttöä vuoden 2016 kesästä lähtien. Asiaan liittyen poliisi on kuullut epäiltynä noin viittä henkilöä. He ovat poliisin mukaan pääasiassa nuoria aikuisia.

Iisalmen poliisiasemalta kerrotaan, että tapaus on kokonaisuudessaan merkittävästi laajempi, ja että kuultujen määrä tulee todennäköisesti kasvamaan tutkinnan edetessä.

– Veikkaan, että kuultujen määrä voi nousta reiluun kymmeneen. Tietenkin kaikki riippuu siitä, tavoittaako poliisi kaikkia nuoria, rikoskomisario Veli Pallonen kertoo.

Poliisi kertoo, että Kiuruvedellä nuorten huumeidenkäyttö on liittynyt juhlintaan ja tilanteisiin, jossa on käytetty alkoholia ja tupakkaa. Liikkeellä on poliisin mukaan ollut erityisesti kannabista. Lisäksi ainakin amfetamiinista on tehty havaintoja.

Asian tutkinta on vielä kesken, mutta poliisi tiedottaa asiasta varoittaakseen nuorten vanhempia ”konkreettisesta nuoria koskevasta vaarasta”.

– Huumausaineiden määrät eivät ole olleet erityisen merkittäviä, mutta asia huolestuttaa, kun epäillyt ovat sen verran nuoria. Kun näin nuorena siihen (huumeiden käyttöön) lähtee, niin kyllä se tahtoo koukuttaa. Aika moni asia alkaa mennä huonosti, koulussa laahaa ja elämänhallinta on sekaisin, Pallonen summaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme