Mainos
Mainos

Poliisi selvitti laajan asuntomurtosarjan

Poliisi on saanut valmiiksi viime keväänä paljastuneen laajan, eri puolella Suomea tehtyjen asuntomurtojen esitutkinnan.

Poliisi epäilee kaikkiaan 90 törkeästä varkaudesta kuutta liettualaista miestä, joista poliisi on ottanut kiinni kaksi. Heidät on vangittu.

Poliisi ei toistaiseksi ole tavoittanut neljää muuta liettualaista miestä.

Esitutkinnassa selvinneen perusteella miesten epäillään tehneen marraskuun 2009 ja huhtikuu 2010 välisenä aikana vähintään 90 omakotitaloihin kohdistunutta törkeätä varkautta. Nyt asuntomurtosarjasta syyteharkintaan siirtyy 48 törkeää varkautta.

Asuntomurtoja on tehty Pohjois-Savon alueen lisäksi mm. Keski-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan sekä Varsinais-Suomen alueilla. Esitutkinnassa on selvitetty myös yksi jo vuonna 2006 Kemissä tehty asuntomurto.

Törkeissä varkauksissa tekijät olivat anastaneet pääasiassa koruja sekä käteistä rahaa. Valtaosa anastetusta omaisuudesta on jäänyt kateisiin.

Asian käsittely siirtyy syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon ja asiassa syyte on nostettava 27.10.2010 mennessä.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme