Mainos
Mainos

Poliisi selvitti yli 15 kilon kasvatustoiminnan – kannabista kaupattu yli 200 000 eurolla

Hämeen poliisilaitos on saanut selvitetyksi laajan kannabiksen kasvattamista ja myyntiä koskevan rikostapauksen.

Poliisi suoritti 8. helmikuuta kotietsinnän Lahdessa sijaitsevaan omakotitaloon, josta paljastui kannabiskasvattamo. Esitutkinnan yhteydessä paljastui kaksi muuta kannabiksen kasvatuspaikkaa. Tutkinnassa ilmeni myös, että Lahden seudulla toimii huomattavaa kannabiksen myyntiä Lahden ja muun Suomen alueella harjoittava henkilö.

Yhteensä viittätoista henkilöä epäillään erilaisista osuuksista näihin huumausainerikoksiin ja heistä kaksi on edelleen vangittuna. Pääosin juttusarjaan liittyvillä henkilöillä ei ole aiempaa rikoshistoriaa.

Vangittuna olevista lahtelaisista 22-vuotiasta miestä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta, koska hän otti vastaan kannabista useilta eri henkilöiltä, etsi niille ostajat ja välitti aineet eteenpäin.

Toinen vangittu on lahtelainen 23-vuotias mies, jota epäillään myös törkeästä huumausainerikoksesta. Miehen epäillään välittäneet itse kasvattamaansa kannabista myyntiin, minkä lisäksi hän aktiivisesti toimitti myytäväksi myös muiden henkilöiden kasvattamaa kannabista. Henkilö pääsi jo aiemmin tutkintavankeudesta matkustuskieltoon, mutta hänet vangittiin uudestaan sen rikkomisesta ja vapautumisen jälkeen tapahtuneesta uudesta kannabiksen välitystapauksesta.

Esitutkinnan perusteella kannabiksen kukintoa on myyty yli viisitoista kiloa. Esitutkinnassa kerrottujen keskimääräisten myyntihintojen perusteella eri henkilöt ovat saaneet myydyistä eristä yhteensä yli kaksisataatuhatta euroa.

Törkeän huumausainerikoksen juttusarjan esitutkinta on loppulausuntovaiheessa ja siirtyy näillä näkymin ensi viikon alussa Salpausselän syyttäjänvirastoon syyteharkintaan.Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme