Mainos
Mainos

Poliisi takavarikoi ekstaasia, amfetamiinia, kannabista ja useita aseita – mukana liivijengiläinen

Hämeen poliisilaitos on paljastanut törkeiden huumausainerikosten sarjan, jonka selvittämisen yhteydessä poliisi on takavarikoinut amfetamiinia, ekstaasia ja kannabista.

Ekstaasitabletteja takavarikoitiin noin 3400 kappaletta, amfetamiinia ja metamfetamiinia 1,35 kiloa sekä kannabiksen kukintoa reilu kilo. Lisäksi takavarikoitiin kahdeksan asetta, joista kolme sarjatuliaseita. Osa aseista on aikaisemmin ilmoitettu anastetuksi.


Kaksi yhä vangittuna

Pääosa epäillyistä on kotoisin pääkaupunkiseudulta. Vanhin miehistä on syntynyt vuonna 1969 ja kaksi nuorinta vuonna 1994. Yhteistä heille on, että tutkinnassa olevaa huumausaineiden välitystä on tehty Lahden seudulla.

Tapauksen tiimoilta yhteensä kuusi henkilöä on ollut vangittuna. Kaksi henkilöä on yhä tutkintavankeudessa.

Mukana liivijengiläinen ja väkivallan uhkaa

Tapauksen tutkintaa on tehty yhteistyössä Keskusrikospoliisin kanssa, sillä toinen yhä vangittuna olevista miehistä on järjestäytyneen rikollisryhmä United Brotherhoodin Lahden-osaston jäsen. Liivijengi on useasti todettu oikeudessa rikoslain mukaiseksi rikollisryhmäksi.

Esitutkinnan perusteella huumausaineita on välitetty osittain velaksi, ja osallisten maksuhalukkuutta on osittain lisätty väkivaltaa käyttäen ja sillä uhkaamalla. Väkivalta ja sen uhka on poliisin mukaan rikollisryhmille tyypillinen painostuskeino maksuhalukkuuden lisäämiseksi huumausainerikoksissa.

Rikossarjalla on yhteys aiemmin viime vuoden lopulla kotietsinnässä paljastuneeseen törkeään huumausainerikokseen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme