Mainos
Mainos

Poliisi tehovalvoi Tor-verkossa – 16 epäiltyä huumemyyjää kärysi, tietoon saatu myös uusia epäiltyjä

Helsingin poliisi kertoo ottaneensa kiinni 16 epäiltyä huumemyyjää Tor-verkon tehovalvontansa aikana. Huumeiden myyntiä valvottiin anonyymin käytön mahdollistavassa verkossa tehostetusti kolmen viikon ajan. 

Poliisi takavarikoi muun muassa 220 grammaa amfetamiinia, 847 grammaa marihuanaa, 4487 kappaletta ekstaasipillereitä ja 47 grammaa kokaiinia. Operaation jäljiltä epäillään useita huumausainerikoksia ja törkeitä huumausainerikoksia.

Rikosylikomisario Jukka Paasio kertoo, että juttujen tutkinta on laajentunut, ja että ne ovat tuoneet poliisin tietoon uusia rikoksesta epäiltyjä henkilöitä.

– Tässä on muutama törkeän huumausainerikoksen tutkinta, jotka ovat laajentuneet huomattavastikin. Tapausten mittakaava on aika merkittävä.

– On myös paljastunut tapauksia, joissa epäilty ei ole ihan ensikertalainen.

Paasion mukaan kaikki rikoksista epäillyt saatiin kiinni Tor-verkossa toimivalla sivustolla suoritetun peitetoiminnan ansiosta.

– Kun on löydetty myyjäkandidaatti, häneen on kohdistettu lain mahdollistamaa peitetoimintaa, Paasio kuvailee.

Käytännössä kyse on todennäköisesti poliisin suorittamista valeostoista.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme