Mainos
Mainos

Poliisi tiesi, että lätkätappelu on tulossa

Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan kaikkiaan 13 henkilöä on ollut tänään kiinniotettuna Espoon Bluesin ja TPS:n fanien nujakoinnista.

Joukko nuoria hyökkäsi TPS-fanien kimppuun Olarissa sijaitsevassa baarissa ennen illan jääkiekko-ottelua.

Poliisilla oli kertomansa mukaan tapahtumasta ennakkotieto, jonka vuoksi he pystyivät varustautumaan nahisteluun jollain tavoin. Poliisilla ei vain ollut tarkkaa tietoa, missä ja milloin rauhattomuuksia oli odotettavissa.

–Poliisilla oli ennakkotieto, että jotain voi tapahtua. Me oltiin siinä hyvin lähellä ja päästiin ennaltaehkäisemään suurimmat tapahtumat ja estämään. Siellä lyötiin ilmeisesti puolin ja toisin, mutta kenelläkään ei ollut pahempia vammoja, eikä kukaan halunnut kertoa poliisille tarkemmin asiasta, Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen ylikomisario Pekka Penttilä kertoo MTV Uutisille.

Hevospartio esti isomman tappelun syntymisen

Poliisin mukaan tappelupaikalle ravintolaan olisi ollut menossa enemmänkin nahistelijoita.

Paikalla oli kuitenkin nopeasti hevospartio, joka esti isomman tappelun syntymisen.

–Tappelumielessä sinne oltiin menossa, ylikomisario Pekka Penttilä kertoo.

–Kannattajat olivat varustautuneet jopa hammassuojilla.

Lisää välikohtauksia hallissa

Myös hallissa oli pelin aikana useampia pieniä välikohtauksia, joissa suoritettiin kiinniottoja. Hallilta otettiin kiinni seitsemän  ja ravintolassa sattuneessa nujakoinnista kuusi henkilöä.

Kaikki kiinniotetut henkilöt vapautettiin pelin jälkeen. 

Pelin jälkimainingit sujuivat rauhallisesti. Poliisi ohjasi TPS:n kannattajat pelin jälkeen hallin takaovesta turvamiessaattueessa suoraan turkulaisten bussiin. 

Poliisin mukaan nahinoinnista ei aiheutunut ulkopuolisille

vaaraa, vaan kyse oli fanien keskinäisistä välikohtauksista.   Poliisi totesi kuitenkin olevansa huolissaan urheilutapahtuman ympärille syntyneestä lieveilmiöstä, jossa tullaan aiheuttamaan häiriöitä tapahtumaan.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme