Mainos
Mainos

Poliisi toimitusjohtajan oudosta kuolemasta: Opettajanainen kiistää murhaepäilyn

Poliisi on kertonut uutta tietoa 51-vuotiaan tammelalaismiehen murhan esitutkinnasta.

Murhasta epäillään 1969 syntynyttä miehen aviovaimoa. Kanta-Hämeen käräjäoikeus on vanginnut opettajanaisen todennäköisin syin toimitusjohtajamiehen murhasta epäiltynä. 

Poliisi on kuulustellut kymmeniä todistajia. Lisäksi epäiltyä on kuultu useita kertoja.

Poliisin mukaan nainen ei ole myöntänyt tehneensä epäiltyä rikosta. Poliisi ei tässä vaiheessa valota tarkemmin, mitä epäilty on kertonut asiasta.

Asiassa on tehty myös muita esitutkintatoimenpiteitä.

Murhapaikkana loma-asunto Urjalassa

Epäillyn murhan tekopaikaksi on täsmentynyt Urjalan seudulla sijaitseva uhrin ja epäillyn yhteinen loma-asunto, vaikka kuolema ei ole tapahtunut siellä.

Uhri ja epäilty ovat yhdessä ajaneet Urjalasta Tammelaan kotiosoitteeseensa, josta asianomistaja on viety ambulanssilla Kanta-Hämeen keskussairaalaan. Hän kuoli muutama päivä sairaalaan tulonsa jälkeen.

Kuoleman aiheutti metanolimyrkytys

Poliisi kertoo, että kuoleman on aiheuttanut myrkytys.

– Myrkytykseen on johtanut suuri määrä metanolia elimistössä, poliisin tiedotteessa sanotaan.

Kuolemansyyntutkinta tuli Hämeen poliisin suoritettavaksi, koska kuolema tapahtui Hämeenlinnassa. Poliisi määräsi heti kuoleman jälkeen tehtäväksi oikeuslääketieteellisen kuolemansyyn selvittämisen.

Heti tapahtuman jälkeen poliisi oli yhteydessä tapahtumien selvittämiseksi myöhemmin epäillyksi paljastuneeseen ja vangittuun naiseen. Tässä vaiheessa rikosta ei vielä epäilty.

Poliisille tuli loppukesästä joitakin yhteydenottoja siitä, että miehen kuolemaan liittyisi mahdollisesti epäselvyyksiä.

Poliisi on suorittanut kuolemansyyntutkinnan aikana muun muassa joitakin puhutuksia asian selvittämiseksi. Kuolemansyyntutkinnan aikana ja varsinkin yhteydenottojen jälkeen poliisi on selvittänyt esitutkintaedellytyksiä eli sitä, onko asiassa syytä epäillä rikosta.

Poliisi on aloittanut murharikoksen esitutkinnan joulukuun alkupuolella oikeuslääkärin lausunnon sekä muiden sellaisten seikkojen ilmitulon jälkeen, jotka aiheuttivat syytä epäillä -kynnyksen ylittymisen.

Poliisi jatkaa esitutkintaa. Syytteen nostamisen määräpäivä on 9.5.2016.

Epäilty ei ole tässä vaiheessa vaatinut vangitsemisasiansa uudelleenkäsittelyä. Hänellä olisi siihen pakkokeinolain mukaan oikeus kahden viikon kuluttua asian edellisestä käsittelystä.

Poliisilla ei ole tiedossa seikkoja, joiden perusteella olisi syytä epäillä perheen koirien joutuneen myrkytetyiksi, vaikka mediassa on tällaisia epäilyksiä esiintynyt.Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme