Mainos
Mainos

Poliisi: Tullin nimissä huijattu jo lähes 50 000 euroa

Tullin nimissä lähetettyjen viestien avulla on huijattu jo lähes 50 000 euroa, kertoo Helsingin poliisi.

Poliisi varoitti eilen Itellan ja Tullin nimissä lähetetyistä huijausviesteistä, joiden avulla on yritetty urkkia ihmisten pankkitunnuksia. Tullin nimissä tulleessa viestissä on tarjottu vastaanottajalle mahdollisuutta tullata ulkomailta tilaamansa tavara henkilökohtaisia pankkitunnuksia käyttämällä.

Rikostarkastaja Jukkapekka Risun mukaan tutkinnassa on selvinnyt, että summia on siirretty pääosin saman henkilön samassa pankissa sijaitseville useille tileille. Yhdellä asiakkaalla on ollut pankissa jopa 21 eri tiliä. 

– Rahat on siirretty ensin yhden kotimaisen pankin eri pankkitileille. Sieltä ne on siirretty maksunvälityspalvelua käyttämällä eteenpäin kolmanteen palveluun ja nyt näyttää siltä, että osa näistä rahoista, jopa 30 000 euroa saataisiin poliisin toimesta jäädytettyä ja takavarikoitua, Risu sanoo.

Risun mukaan huijaukseen on lähtenyt mukaan poikkeuksellisen moni. Pankkien nimissä lähetettyihin huijausviesteihin on ehkä jo totuttu, hän pohtii.

– Tämä Tullin nimissä tullut viesti on toiminut paljon paremmin. Ihmiset tilaavat paljon tavaraa netistä, ulkomailtakin. Tuntuu uskottavammalta, että tämähän liittyy varmaan tilaamaani pakettiin, Risu arvioi STT:lle.

Poliisin tuoreista tiedoista kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme