Mainos
Mainos

Poliisi tutkii korttien kopiointia huoltoasemilla – kuutta korttia käytetty Filippiineillä, kopioitujen korttien määrästä ei tietoa

Helsingin poliisi tutkii niin sanottuihin skimmauslaitteisiin liittyvää maksuvälinepetoskokonaisuutta. Skimmauksella tarkoitetaan maksukorttien kopiointia.

Skimmauslaitteita on asennettu Nesteen huoltoasemille pääkaupunkiseudulla 28. lokakuuta ja 8. marraskuuta välisenä aikana. Tällä hetkellä tiedetään, että kuutta kopioitua korttia on käytetty Filippiineillä, mutta tarkempaa tietoa skimmattujen korttien määrästä ei ole.

Poliisi on ottanut rikoksesta epäiltynä kiinni kaksi ulkomaalaista henkilöä.

Tiedossa olevien korttinostojen suuruus vaihtelee runsaasta 13 eurosta 380 euroon. Samalta tililtä on tehty useampiakin nostoja sen mukaan, mitä salko tai päivittäinen nostorajoitus ovat antaneet myöten.

Jos asiakas huomaa omalta tililtään nostoja tai katevarauksia, on syytä ottaa yhteyttä ensisijaisesti kortinmyöntäjään. Poliisi kehottaa myös tutustumaan ja käyttämään kortin myöntäjän tarjoamia turvatekijöitä, kuten nostorajoituksia noston summan tai maantieteellisen rajauksen osalta. Kortin myöntäjä tekee asiassa yhteistyötä poliisin kanssa.

Oleellista on huomata kortin väärinkäytökset mahdollisimman nopeasti ja rajoittaa taloudellisia tappioita. Poliisin nyt tutkimassa tapauksessa rikollisen toiminnan laajuutta on pyritty rajaamaan yhteistyöllä.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme