Mainos
Mainos

Poliisi tutkii: Oliko pahoinpitely Jyväskylän mellakan tarkoitus?

Poliisi selvittää Jyväskylän väkivaltaisuuksia koskevassa esitutkinnassa, oliko pahoinpitely Vastarintaliikkeen mielenosoituksen varsinainen tarkoitus.

Lauantaisessa mellakassa pahoinpideltiin toissavuotisen kirjastopuukotuksen uhri. Myös miehen seurassa olleita miestä ja naista pahoinpideltiin.

Poliisi on pidättänyt seitsemän henkilöä, joista kaksi kuuluu liikkeen johtoon. Pidätetyistä kaksi on Ruotsin kansalaista.

Esitutkinnassa ei ole käynyt ilmi mitään siihen viittaavaa, että toiminta olisi ruotsalaisten ohjaamaa, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Markku Latvala tiedotteessa.

Kukaan pidätetyistä ei ole poliisin mukaan tuomittu vuoden 2013 kirjastopuukotuksesta. Latvalan mukaan on kuitenkin syytä epäillä, että yksi pahoinpitelyn uhreista oli osalle Vastarintaliikkeen mielenosoitukseen osallistuneille entuudestaan tuttu ja valikoitui siksi pahoinpitelyn uhriksi. 

Mielenosoittajat videoivat itse toimintaansa. Poliisille ei ole vielä selvinnyt, miksi näin tehtiin. Syynä tähän voi olla Latvalan mukaan joko viranomaisten toiminnan taltioiminen tai oman toiminnan analysointi jälkeenpäin. Tallenteet ovat poliisin hallussa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme