Mainos
Mainos

Poliisi tutkii opiskelijalääkärin työt

Keski-Pohjanmaan poliisi on käynnistänyt rikostutkinnan taitojaan liioitelleen Kokkolan opiskelijalääkärin tapauksessa, kertoo Keskipohjanmaa-lehti. Tapausta tutkitaan laittomana ammatinharjoittamisena.

Opiskelija oli opiskellut lääketiedettä vasta kolme vuotta, kun hän aloitti epäpätevänä lääkärinä Kokkolassa. Hän työskenteli Kokkolanseudun terveyskeskuksen palveluksessa pätkissä vuosina 2004–2006. Siitä lähtien työnantajana on ollut MedOne. Asia tuli ilmi, kun miehen osaamista alettiin epäillä ja hänen tietonsa tarkistettiin Valviralta.

Keskipohjanmaan tietojen mukaan terveyskeskuksessa selvitetään nyt 29-vuotiaan miehen tekemisiä potilaiden sairaskertomuksista. Nuoren miehen työsuhde päättyi viime syyskuussa Valviran määräyksestä.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira käsittelee vuosittain 2-5 tapausta, jossa lääkärintyö on aloitettu liian aikaisin. Johtaja Tarja Holin mukaan Valviran selvitys koskee työnantajia, poliisi taas tutkii työntekijää.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme