Mainos
Mainos

Poliisi tutkii pankkitunnuksia urkkivat sähköpostit

Poliisi on käynnistänyt esitutkinnan eilen levitetyistä suomenkielisistä huijaussähköpostiviesteistä, joissa olevaa lisätietolinkkiä klikkaamalla voi saada koneeseensa pankkitunnuksia tehokkaasti urkkivan haittaohjelman.

Poliisille on tullut tämän päivän aikana muutamia rikosilmoituksia ihmisiltä, jotka ovat kokeneet taloudellisia menetyksiä haittaohjelman vuoksi.

Huijausviesteistä on liikkeellä ainakin kaksi versiota, joista toisessa kerrotaan ydinonnettomuudesta Mikkelin lähellä ja toisessa Tatjana-niminen henkilö etsii seuraa.

Poliisi muistuttaa, että kumpaankin sisältyy linkki, jota ei missään tapauksessa pidä klikata. Mikäli linkki kuitenkin on ehditty avata, koneella ei pidä ottaa yhteyttä verkkopankkeihin ennen kuin on varmistettu, että kone ei ole haittaohjelman saastuttama. Varmin keino haittaohjelma poistamiseen on käyttöjärjestelmän uudelleenasennus.

Jutun esitutkinnasta vastaavat yhteistyössä keskusrikospoliisi sekä Keski-Uudenmaan ja Rovaniemen poliisit.

Rikosilmoitukset haittaohjelman aiheuttamista vahingoista pyydetään tekemään keskusrikospoliisin tietotekniikkarikosyksikköön puhelinnumeroon (09) 8388 6236.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme