Mainos
Mainos

Poliisi tutkii törkeää avustuspetosta Kokkolassa

Poliisin talousrikosyksikkö on saanut Kokkolassa lähes valmiiksi esitutkinnan harvinaisesta avustuspetoksesta, joka liittyy Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän toimintaan vuosina 2004-2008.

Poliisi epäilee koulutusyhtymää kahdesta törkeästä avustuspetoksesta, jotka molemmat liittyvät kemian laboratorion rakentamiseen Teknologiakeskus KETEKin käyttöön.

Toisessa hankkeessa yhteiskunnan avustusta on saatu miljoona euroa, toisessa noin 800 000 euroa. Tutkinnassa on selvitetty sitä, onko kahden eri hankkeen rahoitushakemuksissa annettu avustuksesta päättävälle viranomaiselle väärää tietoa tai salattu rahoituspäätökseen vaikuttavaa tietoa.

Esitutkinta on loppuvaiheessa ja asianosaisille on annettu mahdollisuus antaa loppulausunto. Epäiltyinä avustuspetoksesta on tässä vaiheessa koulutusyhtymän tuolloinen toimiva johto ja hallituksen jäsenet.

Tällä hetkellä asia on loppulausuntovaiheessa, josta se siirtyy syyteharkintaan lähiaikoina. Poliisi ei tässä vaiheessa anna asiassa lisätietoja.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme