Mainos
Mainos

Poliisi tutkii tuhopolttojen sarjaa Keravalla: Oletko nähnyt tätä miestä?

Keravalla epäillään tahallaan sytytettyjen roskakatospalojen aiheuttaneen useita vaaratilanteita viime viikkojen aikana. Yöllä jälleen yksi katos roihahti vaarallisesti.

Yöllä hieman ennen kahta Keravan Porvoonkadulla syttyi uhkaava tulipalo kahden asuinkerrostalon välisessä roskakatoksessa. Päivystävän palomestarin mukaan palo vaikutti tahallaan sytytetyltä. 

Palo ei levinnyt asuinrakennuksiin, mutta aiheutti paljon savua, minkä vuoksi osa talojen asukkaista jouduttiin evakuoimaan sammutustöiden ajaksi. He ovat päässeet palaamaan asuntoihinsa.

Roskakatos paloi kokonaan maan tasalle. Päivystävän palomestarin Arto Latvalan mukaan vakavamman asuintalopalon esti muun muassa se, että roskakatosta ympäröivät seinät ovat betonia.

Poliisi etsii palopaikalta poistunutta miestä

Poliisi tutkii paloja ja etsii noin 30-40-vuotiasta miestä, jonka nähtiin poistuvan palopaikalta. Mies on noin 175 senttiä pitkä ja rotevavartaloinen. Hänellä on lyhyet hiukset, tummat suorat housut ja valkoinen pusakka.

Poliisin mukaan Keravalla ja Vantaan Korsossa on kesän mittaan sattunut useita tapauksia, joissa roskakatoksia ja puutavaraa on sytytetty tahallaan. Yhteensä erillisiä tapauksia on reilut kymmenen. Ensimmäiset palot huomattiin Keravalla toukokuun loppupuolella, kun yhden illan aikana sytytettiin viisi roskakatosta.

– Näitä roskakatospaloja asuintalojen läheisyydessä on ollut nyt useamman viikon, omien vuorojeni aikana ainakin puolisenkymmentä, Latvala sanoo STT:lle.

Tällä hetkellä poliisi tutkii paloja erillisinä tapauksina ja niiden mahdollista yhteyttä selvitetään. 


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme