Mainos
Mainos

Poliisi: Väärennettyjä seteleitä liikkeellä myös Turussa

Turussa liikkuu väärennettyjä 100 euron seteleitä, Lounais-Suomen poliisi kertoo.

Seteleitä on poliisin mukaan tarjottu maksuksi paikoissa, joissa ei ole laitteita seteleiden aitouden varmistamiseksi. Poliisin mukaan seteleitä käsittelevien ihmisten tulisikin pyrkiä tarkastamaan vastaanottamiensa rahojen aitous.

Liikkeellä olevat väärennetyt rahat on poliisin mukaan ”melko helppo” tunnistaa väärennetyiksi. Niistä puuttuvat kaikki turvamerkinnät, kuten hologrammi. Lisäksi niissä on tekstiä, jotka eivät kuulu aitoon seteliin.

Poliisi pyytää soittamaan hätäkeskukseen, mikäli joku tarjoaa väärennettyjä rahoja maksuksi.

Itä-Suomen poliisi kertoi aiemmin tänään, että Kuopiossa ja lähialueilla on liikkunut väärennettyjä 50 euron seteleitä, joista niin ikään puuttuvat kaikki turvamerkinnät. Itä-Suomessa liikkeellä olleisiin rahoihin on kirjoitettu teksti ”INVALID”, joka kertoo seteleiden olevan pätemättömiä. Kyseiset setelit on poliisin mukaan tilattu internetistä.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot