Mainos

Poliisi: Vääriä lääkkeitä jakaneen apteekin epäillään aiheuttaneen vakavan terveysriskin

Hämeen poliisi on aloittanut esitutkinnan lahtelaisessa apteekissa jaetuista vääristä lääkkeistä. Kymmenet asiakkaat ovat kertoneet saaneensä virheellisiä lääkkeitä Lahdessa sijaitsevasta renkomäen apteekista. 

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea pyysi viime kuussa Hämeen poliisia selvittämään, onko Renkomäen apteekin toiminnassa syyllistytty rikokseen.

Epäselvyyksiä oli ollut muun muassa lääkkeiden toimittamisessa asiakkaille, lääkelain vastaisessa lääkevaihdossa ja lääketoimitustietojen virheellisissä kirjaamisissa apteekkijärjestelmään. 

Marraskuun alussa Fimea pyysi Lahden Renkomäen apteekin asiakkaita varmistamaan, että heidän saamansa lääke vastaa lääkärin määräystä. Fimeaan ovat ottaneet yhteyttä useat kymmenet asiakkaat.

Uusi rikosnimike vaaran aiheuttaminen

Fimea on toimittanut tiedot poliisille.

Näiden tietojen perusteella Hämeen poliisi on aloittanut esitutkinnan myös rikosnimikkeellä vaaran aiheuttaminen, koska on syytä epäillä, että ainakin joissain tapauksissa lääkelain vastainen lääkevaihto on aiheuttanut asiakkaalle vakavan terveyden vaarantumisen.

Poliisi pyytää tiedotteessaan edelleen Renkomäen apteekin asiakkaita varmistamaan, että heidän saamansa lääke vastaa lääkärin määräystä.

Mikäli lääke tai sen vahvuus on eri kuin reseptiin on merkitty tai lääkkeen toimittamisessa on ollut muita ongelmia, tapahtumasta voi edelleen ilmoittaa Fimealle, joka toimittaa tiedot poliisille.

Myös Kela on vahvistanut, että se on tekemässä oman tutkintapyyntönsä apteekin toiminnasta Hämeen poliisilaitokselle.

Kelassa epäillään, että reseptikeskukseen on kohdistunut väärinkäytöksiä, samoin epäillään aiheettomien lääkekorvausten maksamista.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot