Mainos
Mainos

Poliisi vahvistaa joukkojaan – tiedustelutieto viittaa joukkohäirinnän toistumiseen

Helsingin poliisi perustaa joukkojensa tämän iltaisen vahvistamisen tiedustelutietoihinsa. Helsingin poliisin rikosylitarkastaja Juha Laaksonen  kertoo MTV Uutisille, että poliisi on saanut tiedustelutietoa siitä, että uudenvuodenyön kaltainen joukkohäirintä voisi toistua.

– Me emme tee mitään pelkästään huhujen varassa. Olemme tehneet tiedustelua jatkuvasti ja tiedustelutietojen perusteella suhtaudumme asiaan vakavasti, rikosylitarkastaja Juha Laaksonen sanoo.

Helsingin poliisi kertoo Twitterissä, että tavanomaisesta poikkeavaan varovaisuuteen ei ole syytä missään päin Helsinkiä.

Yle kertoi eilen, että Helsingin poliisi vahvistaa joukkojaan kaupungille. Perussuomalaisten äänenkannattaja Suomen Uutiset kertoi taas nettisivuillaan, että vastaanottokeskuksissa on levinnyt viestejä, joissa turvapaikanhakijoita kehotetaan saapumaan Helsingin keskustaan lauantai-iltana kello kahdeksalta.

Laaksonen ei vahvista MTV Uutisille, että huhuja olisi levinnyt vastaanottokeskuksissa.

– En lähde yksityiskohtiin. Sen tiedon perusteella, mitä meillä on, suhtaudumme vakavasti. Meillä on paljon erityyppistä tietoa ja tietolähdettä.

Internetissä on levinnyt myös yhdysvaltalaisen järjestön toimesta kutsu kokoontumiseen tänään illalla. Järjestö ajaa omien sivujensa mukaan naisten oikeuksien alasajoa. Yksi kokoontumisista pidetäisiin järjestön sivujen mukaan Helsingissä. Laaksonen myöntää, että tämä on ollut yksi poliisin huomioima sivu.

Laaksosen mukaan poliisin joukkojen vahvistaminen on ennen kaikkea varotoimenpide. Tiedustelutiedot ovat osittain rankkojakin.

– Viittaan siihen, mitä pääkaupungissa tapahtui uutenavuotena. Jos on epäilys, että voi tapahtua samankaltaisia tapahtumia, niin siihen varaudutaan. Ennalta ehkäisemme tällaisen tapahtumista varautumalla, Laaksonen sanoo.

Hän ei kerro, miten paljon poliiseja on tänään liikkeellä. 

Helsingin poliisi kertoi viime kuun lopussa, että se tutkii 15 rikosilmoitusta (yksi raiskaus, kaksi raiskauksen yritystä ja 12 seksuaalista ahdistelutapausta) uudenvuodenyön tapahtumista.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme