Mainos
Mainos

Poliisi: Joutsenon henkirikoksen uhri 16-vuotias – nuori suomalainen pidätetty murhasta

Poliisi on vahvistanut alaikäisen tytön saaneen surmansa henkirikoksen uhrina Lappeenrannassa. Teosta on pidätetty 19-vuotias suomalaismies. Rikosnimike on murha. Polttamisesta liikkuvat huhut poliisi kumoaa.

Poliisi tutkii Lappeenrannan Joutsenossa tapahtunutta henkirikosta, jossa sai surmansa 16-vuotias lappeenrantalainen tyttö. 

Poliisi on pidättänyt henkirikoksesta epäiltynä 19-vuotiaan lappeenrannassa asuvan suomalaisen miehen. Hänet pidätettiin eilen murhasta epäiltynä.

– Rikosnimikkeenä on murha tekotavan takia. Siksi sitä ei tutkita surmana, sanoo tutkintaa johtava rikoskomisario Teemu Liikkanen MTV Uutisille.

Poliisi kumoa huhut polttamisesta 

Poliisi kertoo, että teon epäillään tapahtuneen 30.–31.10.2015 välisenä aikana. Poliisi ei tarkenna, johtuuko pitkä aikaväli tekotavasta vai siitä, että tarkka ajankohta on vielä selvittämättä.

– Tässä vaiheessa tutkintaa aikahaarukka on tuo. En ota kellonaikaankaan kantaa, Liikkanen sanoo MTV:lle.

Poliisi kumoaa sosiaalisessa mediassa levinneet huhut, joiden mukaan uhri olisi poltettu. Myöskään turvapaikanhakijoilla ei ole osuutta rikokseen. 

Asian esitutkinta on alkuvaiheessa.

– Seuraavaksi aloitetaan epäillyn kuuleminen ja todistajien kuulemiset. Poliisi suorittaa myös teknistä tutkintaa ja oikeuslääketietellinen tutkinta on myös käynnissä, tutkinnanjohtaja kertoo.

Etelä-Saimaa-lehden mukaan henkirikoksen epäillään tapahtuneen nuorisotalo Rientolan lähistöllä. Poliisi on asiasta vielä vaitonainen.

– Poliisi on suorittanut toimenpiteitä siellä, Liikkanen tyytyy toteamaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme