Mainos
Mainos

Poliisi: Valelääkäriä ei epäillä potilaskuolemista

Valelääkärin ei epäillä toiminnallaan vaikuttaneen neljän potilaan kuolemaan Karkkilassa. Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo, ettei tapauksissa epäillä laiminlyöntejä tai rikoksia.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valviran lausunnot saapuivat poliisille loppuviikosta. Espoolaista miestä syytetään käräjäoikeudessa Lohjalla kahdesta törkeästä väärennyksestä, kahdesta luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta ja kahdesta törkeästä petoksesta. Hän kiistää osan syytteistä.

Jokinen työskenteli lääkärinä Karkkilassa ja Karjaalla vuosina 2008 ja 2009, vaikka hänellä ei ollut vaadittavaa koulutusta. Hän ehti hoitaa jopa satoja potilaita ja kirjoittaa tuhansia reseptejä. Hänen jäljiltään ei ole löytynyt vakavia hoitovirheitä.

Käräjäoikeus antaa tuomionsa valelääkärin jutussa ensi viikolla. Valviran lausuntojen valmistumisesta kertoi ensin Ylen uutiset.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme