Mainos
Mainos

Poliisi epäilee: Vammaisten asuntolassa pahoinpidelty asukkaita

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tutkinnassa on paljastunut viitteitä siitä, että Sipoossa sijaitsevassa vammaisten asumisyksikössä tapahtunut asukkaiden kaltoinkohtelua.

Poliisin tutkinnassa on tullut esille viitteitä siitä, että hoitajat ovat syyllistyneet asukkaiden hoidon laiminlyöntiin ja asiattomaan kohteluun Kårkulla samkommun -kuntayhtymän Sagaboende-yksikössä. Tutkinnassa on tullut esille viitteitä myös fyysisestä väkivallasta.

Poliisi pyrkii selvittämään seuraavaksi tarkemmin tekojen laajuuden ja vakavuuden. Lisäksi tutkinnassa tarkentuu myös se, minkä rikoksen tunnusmerkistöistä epäillyissä teoissa on kyse. 

Poliisi kertoo, että tässä vaiheessa tutkintaa rikoksesta epäiltyjä on useita. Poliisi ei kerro epäiltyjen lukumäärään tai henkilöllisyyttä. 

Poliisilaitos aloitti tutkinnan Kårkulla samkommun -kuntayhtymän Sagaboende-yksikössä tapahtuneista väitetystä törkeästä pahoinpitelyistä elokuun alussa. Esitutkinta aloitettiin sen jälkeen, kun Yle uutisoi Sipoon kunnan saaneen valituksia kehitysvammaisten kohtelusta. Yle kertoi, että hoitajat kohtelisivat kaltoin ja jopa pahoinpitelisivät yksikössä asuvia.  

Poliisi sanoo tiedottavansa asiasta seuraavan kerran elokuun viimeisellä viikolla. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme