Mainos
Mainos

Poliisi varoittaa: Älä päästä näitä huoltomiehiä asuntoosi

Poliisi epäilee huoltomiehinä esiintyneen kaksikon huijanneen vanhuksia.

Miehet ovat päässet sisälle asuntoihin tekeytymällä joko huoltomiehiksi tai tarkastajaksi. Asuntoon päästyään he ovat varastaneet käteistä rahaa ja pankkikortteja. Miehet onnistuivat huijaamaan vanhuksilta myös pin-koodeja.

Rikoksesta epäiltyjen tuntomerkit:

- kaksi suomea puhuvaa romanimiestä, miesten pituudet noin 180 senttiä tai hieman ylitsekin

- toinen hieman tukevampirakenteinen

- tummat vaatteet

- mahdollisesti liikkeellä harmaalla tai beigenvärisellä henkilöautolla

Poliisin mukaan kaksi viimeistä tapausta on sattunut Nurmijärvellä, joista ensimmäinen Kuonomäentiellä ja toinen Ratakujalla. Ensimmäisessä tapauksessa yli 90-vuotiaan vanhukseen asuntoon oli päästy esiintymällä huoltomiehinä. Toinen miehistä oli jututtanut vanhusta, kun toinen oli kierrellyt asunnossa.

Miesten poistuttua oli rouva huomannut asunnosta anastetun syntymäpäivälahjakseen saamansa rahat. Erilaisin tekaistuin tarinoin oli vanhukselta saatu haltuun myös pankkikortti ja sen pin-koodi.

Toisessa tapauksessa vanhuksen asuntoon oli päästy tarkastajina esiintyen.Tälläkin kertaa oli anastettu käteistä rahaa ja pankkikortti.

Molemmista tapauksista pyydetään havaintoja sähköpostitse: poliisiasema.hyvinkaa@poliisi.fi

Poliisi muistuttaa, että kutsumattoman vieraan, esiintyi hän sitten huoltomiehenä tai viranomaisena, tulee aina esittää henkilökortti tai virkamerkki.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot