Mainos
Mainos

Poliisi varoittaa ja pyytää havaintoja: Huijarit vaihtavat pankkikortin ovelalla tempulla

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos varoittaa pankkikortin vaihtajista Nummelan, Lohjan ja Vihdin alueella. Tapauksia on poliisin tietoon tähän mennessä tullut kuusi, kertoo poliisi Facebook-sivullaan.

Tuorein tapaus on eilisaamulta. Vihtiläisnainen oli hiukan ennen yhdeksää asioimassa Nummelan Prisman pankkiautomaatilla, kun kaksi nuorta tummaan pukeutunutta miestä tuli häiritsemään häntä ja naisen pankkikortti vaihdettiin toiseen.

Naisen tililtä on nostettu rahaa ainakin 440 euroa.

Samanlaisia tapauksia on poliisin mukaan tapahtunut kevään ja kesän aikana aiemmin viisi.

Poliisin mukaan pankkikortit vaihdetaan kahden tekijän voimin. Toinen ilmoittaa nostoa tekevälle henkilölle, että maahan on pudonnut rahaa, jolloin tämän huomio kiinnittyy maassa olevaan rahaan.

Tällöin toinen tekijä vaihtaa pankkiautomaatissa olevan kortin toiseen. Nostoa tekevän tunnusluku on urkittu selville ennen kortin vaihtoa.

Jos joutuu kortinvaihtajien kohteeksi, poliisi neuvoo ilmoittamaan välittömästi hätäkeskukseen ja antamaan mahdollisimman tarkat tuntomerkit.

Poliisi pyytää tapauksista jotain tietäviä ottamaan yhteyttä puhelimitse 0295413 031 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme