Mainos
Mainos

Poliisi varoittaa kaupustelijoista: Lompakoita hävinnyt, ihmisiin käyty kiinni

Poliisi varoittaa ihmisiä kaupustelijoista ja kerjäläisistä, joiden kanssa on ilmennyt ongelmia.

Varsinais-Suomen poliisi on saanut useita ilmoituksia ulkomaalaisista kaupustelijoita, jotka yrittävät myydä erilaisia tavaroitaan ihmisille muun muassa kauppojen ja huoltoasemien pihoilla. Myös ihmisten ovikelloja on soiteltu ja esiteltyvalmiiksi kirjoitettuja lappuja, jossa annetaan ymmärtää perheen menehtyneen katastrofissa ja pyydetään rahaa.

Poliisi pyytää ihmisiä käyttämään harkintaa ostaessaan tavaroita kaupustelijoilta, sillä poliisin tietoon on tullut tapauksia joissa rahaa kaivaneen ihmisen lompakko on lähtenyt kaupustelijoiden mukana.

Poliisi kehottaa myös harkitsemaan tarkasti, päästääkö kotioven taakse tullutta rahan pyytäjää sisälle vai ei. Oikea toimintatapa on ilmoittaa tapahtuneesta poliisille, varsinkin jos kerjääminen on aggressiivista. Poliisin tietoon on tullut tapauksia, joissa kaupustelijat ovat käyneet kiinni ihmisiin hihasta repimällä.

Jos kerjääjä tai oven taakse tullut avunpyytäjä on lapsi, poliisi pyytää ilmoittamaan asiasta hätäkeskukseen numeroon 112.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme